sunnuntai 25. elokuuta 2013

Arkea odotellessa

Morjesta pöytään!

Joo, mä todellakin odotan arjen alkamista jo aika innolla, ja oon melko fiiliksissä kun koulua välillä on. Että sellastakin voi olla, tiedoksi teille pikku lomailijoille! Mutta henkisestihän tällanen ajelehteleminen ja törkeesti uusiin ihmisiin tutustuminen ja pää kolmantena jalkana juokseminen on semi kuluttavaa, joten sellanen strukturoitu arki vois ihan toimiakin jo. 

Mulla on täällä kursseja neljä, ja sekin on jo opintopisteiden puolesta tosi tarpeeksi, koska niistä tulee 30 op yhteensä. En oikeen tiiä, miten nää norjalaiset tutkinnot on rakennettu, sillä lähes kaikista kursseista saa 10 op, mutta niissä ei kuitenkaan ole hirveästi työtä. Mutta hyvä näille, kyllä Norja vaan on hyvinvointivaltio! :D

Käyn siis täällä seuraavan noin neljän kuukauden aikana kurssit Psychology of prejudice and stereotyping (joka on jo alkanut ja on ps törkeen mielenkiintoinen ja musta oikeestaan kaikkien pitäisi se elämässään käydä, ainakin ne, jotka on suuntautumassa mitenkään palveluammatteihin, tai on muuten ihmisten kanssa tekemisissä. Mä aion perustella tän kurssin jotenkin erityispedagogiikan puolelle Suomessa ehkäpä), Pedagogical psychology ja musiikin laitoksella käyn Pedagogikk 2:n, jossa on nivoutuneena didaktiikkaa ja ryhmäpsykologiaa/sosiaalipsykologiaa. 

Kirjoja nää yrittää hirveesti pakottaa ihmisiä ostamaan omiksi, ja nehän ei mitään halpoja edes ole, yksi kirja saattaa maksaa yli 100 euroa, joten itsehän aion välttää kirjojen ostamista ihan loppuun asti. Ollaan jo juoniteltu muiden vaihtareiden kanssa, että kirjastossa vaan käydään lainaamassa se kirja (niitä kurssikirjoja on yleensä 1-2 kirjastossa) ja skannataan se jonnekin jotenkin osissa vuorotellen ja jaetaan toisillemme pdf:nä. Että jos tätä nyt joku viranomainen lukee, niin ei kyllä olla tehty tätä vielä, eikä välttis tehdä, mutta ihan kätsä ideahan se on!

Musan laitoksen pedagogikk 2-kurssi on sitten tosiaan norjaksi. Että tuota joo. Aika pitkälti pysyn mukana, kun keskityn ihan äärirajoillani, joskus pitää jotain sanaa/käsitettä kysyä opettajalta, mutta onneksi se maikka ei oo Etelä-Norjasta (ne puhuu tosi tanskalaisittain ja se on todella epäselvää)! Mutta aina kun opettaja jotain multa kysyy, eka jäädyn, sitten vastaan parilla sanalla ruotsi/norjaksi ja sitten tarpeen mukaan vaihdan englantiin. Mutta muut oppilaat on myös mukavia, ja auttaa tarvittaessa, vaikka musta onkin kivaa, että nekin puhuu yleensä mulle norjaa, ellen pyydä vaihtamaan kieltä. Ja toivottavasti opin koko ajan lisää (norjalaisista kämppiksistä on aika paljon myös apua!), etenkin kun parin viikon päästä alkaa intensiivinen norjan kielen kurssi (josta tosin ei saa opintopisteitä), eli neljä kertaa viikossa, kolme tuntia kerrallaan, kolme kuukautta sitä sitten. Vähän kuumottelee, että jaksaako tsempata niin paljoa, mutta koska siitä ei saa opintopisteitä, niin luulen, että siellä voi käydä vähän oman fiiliksen  mukaan. 

Että sellaista! Nyt täällä on jo pimeetä aikaakin, tyyliin kympistä neljään jo, että revontulia odotellessa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti